Skip to main content

CRÈDIT DE SÍNTESI 2n ESO – DONES CÈLEBRES

Els alumnes de 2n d’ESO han realitzat el crèdit de síntesi «Dones cèlebres» entorn de l’eix transversal de l’escola sobre la coeducació. Dins el crèdit es fan un seguit de tallers en grups cooperatius per aprofundir en diferents aspectes del currículum.

Cada taller rep el nom d’una dona destacada en l’àmbit què es treballa al taller. Així, han fet equacions amb gots i cigrons, columnes de densitat al laboratori, vestits i indumentària de l’edat mitjana… Tres dels tallers s’han fet durant les dues sortides del crèdit. Taller d’electricitat al CosmoCaixa, taller d’astronomia al planetari i taller d’escalada al climbat la foixarda.
Així, investigant les experiències de SophieGermain (matemàtica), LiseMeitner (física), JunkoTabei (escaladora), Maria Telkes (inventora), Joana D’arc (líder medieval) i Hipàtia (Astrònoma), hem esbrinat part de les seves vides, les seves aportacions i la falta de reconeixement que van tenir dins el seu context social.