Skip to main content

QUI SOM?

La Congregació de Religioses del Sagrat Cor es va fundar a França al 1800. La seva fundadora, Magdalena Sofía Barat, va obrir la primera escola al 1801, a Amiens (França). Quan va morir, el 1865, existien ja 158 escoles, exteses   pels cinc continents. La primera escola a l’estat es va obrir al 1846.

Aquest sorprenent impuls educador, té el seu origen a Magdalena Sofía, dona de fe arrelada, de profunda interioritat i entusiasta vocació  educadora. Va viure, des de la seva infantesa, una profunda experiència d’amor a Deu. També gaudia d’una extraordinària preparació cultural i més tenint present les dones del seu temps, malgrat tenir les arrels al medi rural. Amb  gran visió de futur, va expressar la seva crida a descubrir i manifestar l’amor al cor de Jesús amb la creació de les institucions educatives on formar a nenes i joves. 

Captura

La seva sòlida formació humanística li facilità una bona comprensió de tots aquells aspectes que componen la persona humana pel seu desenvolupament integral, i un entendiment de les dinàmiques culturals i socials del món. Tot això fa d’aquesta dona extraordinària, l’arrel i el dinamisme que explica l’expansió de les escoles del Sagrat Cor i la capacitat que aquest ha tingut d’adaptar-se i continuar fent la seva tasca, sense deixar de ser fidels a les institucions originals, en els diferents contextos històrics i geogràfics.  

Les Escoles del Sagrat Cor tenen, desde els seus inicis, una identitat cristiana irrenunciable, per això, la seva visió, la seva misió i el seu estil s’expresen:

  • Tenint a l’evangeli de Jesús l’horitzó de totes les opcions educatives. Una de les opcions més estimades i cuidades és la dedicada als pobres i febles. Aquesta opció va determinar al nostre estat, el fet d’acollir-se al finançament públic a tots els nivells possible i així estar obert al màxim nombre de persones. Així doncs les nostres escoles són concertades i inclussives. Aquesta realitat plural suposa un privilegi per a tots els i les alumnes, que creixen en un clima de realisme, tolerància i riquesa d’experiències humanes.
  • Oferint un clima de família: de comprensió, estimació i participació, que afavoreix el fet que els nostres alumnes puguin arribar a ser agents del seu propi creixement, en llibertat i responsabilitat.
  • Educant per un compromís social a favor de la Justicia, la Pau i la Integritat de la Creació.
  • Mantenint una renovació pedagògica actualitzada que faci alumnes competents professionalment en el món en el que hauran de viure.